Cadmus fordítás Cadmus

Sokan áldozatul estek az Irán nagy részét sújtó heves viharoknak

2022. 07. 31.

Legalább 69 halálos áldozatot követeltek az utóbbi három napban az Irán nagy részét sújtó heves viharok nyomán keletkezett áradások – közölte vasárnap az ISNA félhivatalos hírügynökség a teheráni belügyminisztériumra hivatkozva.

A tárca szerint a mentőszolgálatok továbbra is kutatnak az eltűntként nyilvántartott 45 ember után. Eddig több negyvenen sérültek meg és 37 ezren vesztették el otthonukat. Értesülések szerint több mint 20 ezer lakásban keletkeztek súlyos károk.

Az ország 31 tartományából 24-ben, köztük a fővárosban, Teheránban tomboltak heves viharok az utóbbi 72 órában, s a közelgő napokban is esőzésekkel és komoly áradásokkal számolnak. A hatóságok szerint félő, hogy tovább emelkedhet az áldozatok száma.

Az iráni vezetés vasárnapig még nem tudta felmérni teljes körűen a károkat, amelyek szakértői becslések szerint több milliárd dollárt tehetnek ki.

Ebrahím Raíszi iráni elnök pénzügyi segítséget ígért a bajba jutottaknak, ugyanakkor az ország gazdasági nehézségeit figyelembe véve nem tudni, mikorra számíthatnak a kifizetésekkel.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑