Sokan meghaltak az Iszlám Állam utolsó szíriai zárványának ágyúzásában

Életét vesztette legalább negyvenkét ember, köztük tizenhárom civil az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció ágyúzásában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványának területén, a keleti Deir-Ezzor tartományban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A péntek esti katonai akcióban a koalíció al-Omar olajmező térségében állomásozó egységei mértek csapást az Eufrátesz keleti partjára.

Az ágyúzás tizenhárom civil, köztük három gyerek életét követelte, és az Iszlám Állam huszonkilenc szélsőségesével végzett – tette hozzá a nagy-britanniai székhelyű szervezet.

Az OSDH szerint a polgári áldozatok között hét szíriai és hat iraki állampolgár volt. A szervezet hozzáfűzte: félő, hogy a halottak száma növekedhet, mivel az ágyúzás számos sebesültje közül sokak állapota súlyos.

Szeptember óta a terrorellenes koalíció fokozta légicsapásait Deir-Ezzor tartományban, az Iszlám Állam utolsó szíriai ellenállási gócai ellen, ezzel párhuzamosan pedig a Washington támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd ernyőszervezet földi offenzívát folytat a dzsihadistákkal szemben.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑