Cadmus fordítás Cadmus

Sokan meghaltak Egyiptomban egy busz és egy teherautó ütközésében

2019. 12. 29.

Legalább tizennyolc ember veszítette életét és hatan megsérültek szombaton az északkelet-egyiptomi Port Szaíd kikötővárosban egy busz és egy teherautó ütközésében – közölte az al-Jaum asz-Szábi című napilap egészségügyi forrásokra hivatkozva.

Az újság úgy tudja, hogy az áldozatok ruhagyári munkások voltak, akik éppen hazafelé tartottak, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.

Egy másik balesetben két turistabusz ütközött össze a vörös-tengeri Ain-Szohna üdülőváros térségében. Legalább hatan életüket vesztették és harmincketten megsérültek. A helyi sajtó szerint a halottak között legkevesebb három ázsiai turista is volt. Hivatalos forrásból egyelőre nincsenek további információk.

A halálos közúti balesetek viszonylag gyakoriak Egyiptomban, amit szakértők egyrészt a gondatlan vezetéssel, másrészt az utak rossz állapotával magyaráznak.

2018-ban 3087 emberéletet követelő 8480 közúti balesetet regisztráltak az észak-afrikai államban, ami hivatalos adatok szerint 23,6 százalékkal kevesebb volt a megelőző évhez képest. Az utóbbi években ugyanis Egyiptom új úthálózat kiépítésébe fogott, javítva a közlekedés biztonságát.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑