Sportközpont akar lenni Katar

20 milliárd dolláros sportipart építene Katar a 2022-es foci VB előtt azzal, hogy sportipari cégeket csábít be az országba – írja a Reuters.

A Qatar Financial Center, amely azzal foglalatoskodik, hogy külföldi vállalatoknak ad olyan licenszet, amivel működni tudnak az országban úgy, hogy nem sértik a helyi tulajdonlásra vonatkozó törvényeket, a tervek szerint 150 sportvállalatnak ad majd engedélyt 2022-ig, csak az idei évben 25-nek. A QFC vezérigazgatója szerint elsősorban a sportipari szolgáltatócégeket, az oktatással és edzéssel foglalkozókat és a sportszergyártókat várják.

Az, hogy a sportban utazó multinacionális cégeket akar Katar az országba csábítani és megkönnyíti a sporttal kapcsolatos szolgáltatások kereskedelmét az államban, egybevág azon tervekkel, miszerint a sportesemények regionális központja szeretne lenni a 2022-es foci VB előkészítése során is. Idén például egy atlétikai világbajnokságnak ad otthont Katar.

A Katarban megjelenő külföldi sportipari vállalatokat több területen támogatják, például ingyenes irodahelyet kapnak vagy az induló vállalatok magvető finanszírozást, ha szükségük van rá. De nem csak a sport iránt érdeklődik Katar, a fintech és a média szintén a célkeresztben van abbéli törekvéseikben, hogy diverzifikálja a gáziparra épülő gazdaságát.

Portfolio.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑