2018. 11. 08.

Strasbourgban európai intézményekre támadtak a PKK terrorszervezet támogatói

A franciaországi Strasbourg városában a PKK terrorszervezetet támogató demonstrálók megtámadták az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bíróságának épületeit.

A terrorszervezet szimpatizánsai megpróbáltak erőszakkal behatolni az említett épületekbe, amelyre válaszul a rendőrség gumibottal és könnygáz alkalmazásával avatkozott be.

A zavargás során 7 csendőrt sebesítettek meg, és a terrorizmus támogatói közül 14 főt vettek őrizetbe.

A terrorszervezet támogatói azzal a céllal rendeztek tüntetést az Európa Tanács épülete előtt, hogy Abdullah Öcalan terroristavezér fogva tartásának körülményei ellen tiltakozzanak, és ennek során zavargásokat szítva megtámadták a környéket.

A biztonsági erők előzőleg lezárták a forgalom elől azt az utat, ahol az Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bíróságának épülete is található. A tüntetők egy csoportja elindult az ET és a Bíróság épületei felé, és kövekkel és botokkal támadtak rá az ott várakozó rendőrökre.

A Franciaország mellett Németországból, Svájcból és más környező országokból érkező terrorista szimpatizánsok két alkalommal is átjutottak a rendőrségi kordonon, megkíséreltek behatolni az Európa Tanács, az Emberi Jogok Európai Bírósága, valamint a nemzetközi szervezetek környező épületeibe, ennek során anyagi kárt okoztak az épületekben és a környéken is.

A strasbourgi rendőrség tájékoztatása szerint 7 csendőr sebesült meg a tüntetők által eldobált kövek és veszélyes tárgyak következtében.

A város utcáit háborús övezetté változtató terrorizmust támogatók miatt körülbelül egy órára le kellett zárni az Európa sugárutat, és szüneteltetni kellett a villamos és autóbusz közlekedést is.

TRT

, , ,
Back to Top ↑