Cadmus fordítás Cadmus

Súlyos veszteségeket szenvedett el a Szíriai Arab Hadsereg

2020. 01. 23.

Katonai támaszpontok ellen indítottak támadásokat az iszlamista csoportok csütörtök hajnalban az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban, több helyen autóba rejtett pokolgép robbant, a terrortámadásokban mintegy 40 szíriai katona vesztette életét és körülbelül nyolcvanan megsebesültek – jelentették szíriai és orosz hírügynökségek.

Szíriai hivatalos források szerint a harcok jelenleg is zajlanak. A SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a támadók a Nuszra Front tagjai. A szervezet a tartomány nagy részét ellenőrzése alatt tartó Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet része.

A SANA hozzátette, hogy a harcok Idleb déli és délkeleti részén, Alteh, Abu-Haríf és esz-Szamaka településeknél folynak.

Az Interfax orosz hírügynökség az orosz védelmi minisztérium értesüléseire hivatkozva arról tudósít, hogy csaknem 600 iszlamista vesz részt a harcokban, amelyek során két települést visszafoglaltak a szíriai katonáktól.

A szíriai hadsereg a múlt héten indítottak újabb hadműveletet a tartományban,az őket támogató orosz repülőgépek több mint 40 légitámadást hajtottak végre a tartomány déli részén, elsősorban Maarrat-en-Numán városában és környékén.

Idleb nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét adzsihadisták és a Hajat Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet tartja uralma alatt.

A Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok tavaly április végén indítottak offenzívát Idlíbben és Hamában az iszlamisták ellen.

Damaszkusz többször leszögezte, hogy Szíria összes négyzetkilométerét felakarja szabadítani az iszlamista és dzsihadista csoportok uralma alól.

Hirado.hu nyomán

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑