Cadmus fordítás Cadmus

Súlyosbíthatnak az iszlamista terroristának jelentkező egyetemi hallgató büntetésén

2022. 03. 30.

A fiatal férfit terrorcselekmény előkészülete miatt 3 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2021 novemberében emelt vádat egy 22 éves férfi ellen terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt – írta  az ugyeszseg.hu-ra hitvakozva a Liner.hu.

A fiatal férfi a 2021. év során hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, amelynek támogatója is lett. A vádlott merénylet végrehajtását tervezte, ehhez célpontokat, és az elkövetés módját kereste.

A Fővárosi Törvényszék a 2022. február 25-én hozott ítéletével a férfit ki terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt 3 év és 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért, és börtön helyett fegyház végrehajtási fokozat alkalmazásáért fellebbezett. A vádlott irány megjelölése nélkül, védője pedig a tényállás téves megállapítása miatt felmentésért jelentettek be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását.

A vádlott a büntetőeljárás másodfokú befejezését letartóztatásban várja.

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑