A kép illusztráció.

2017. 07. 19.

Számos civil vesztette életét egy légicsapásban Jemenben

Legalább 20 civil személy, köztük számos nő és gyermek vesztette életét a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik légicsapásában Jemen délnyugati részén – közölte kedden a Saba jemeni állami hírügynökség.

A húszi felkelők ellenőrzése alatt álló hírügynökség beszámolója szerint a koalíció harci repülőgépei a támadás során három lakóépületet semmisítettek meg a délnyugat-jemeni Taizz kormányzóságban található al-Atira helységben. A légicsapásban többen megsebesültek, a pontos számukra vonatkozó adatokat azonban a forrás nem közölt.

Jemenben Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelőkkel és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciákkal. A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció, amely légierővel segíti a kormányt.

A nemzetközi közösség korábban többször azzal vádolta az arab koalíciót, hogy polgári célpontok, köztük iskolák és kórházak ellen mér csapásokat a harcokban. A szunnita erők vezetői azonban tagadják, hogy szándékosan civil célpontok ellen intéznének támadásokat.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑