Cadmus fordítás Cadmus

Szaúd-Arábiában épít gyárat egy amerikai autógyártó

Először erősítette meg hivatalosan a Lucid Motors, hogy Szaúd-Arábiában építene autógyárat. A beruházás 2025-ben vagy 2026-ban kezdődnek, a pontos dátum még nem ismert, mert a helyi hatóságoknak is engedélyezniük kell a terveket – írta az Autopro.hu.

Andrew Liveris, a Lucid elnöke egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy miután a vállalat sikeresen értékesíti autóit az USA piacán, eljött az ideje a terjeszkedésnek. A közlemény szerint még tárgyalás alatt álló kérdés, hogy pontosan milyen tulajdonosi szerkezetben épülhet fel a gyár az arab országban.

Ez a nyilatkozat az első alkalom, hogy a Lucid Motors valamelyik képviselője megerősítette a szaúd-arábiai gyárról szóló, egy ideje keringő pletykákat. Az amerikai sajtó szerint Dzsidda városa lehet az üzem helyszíne, ami egyben Abdullah király kedvenc városának számít, és komoly gazdasági övezetet alakítottak ki ott. Liveris ugyanakkor nem árulta el, hol épülne fel a gyár.

Az interjúban a Lucid felügyelőbizottságának elnöke megerősítette, hogy a vállalat alkatrész ellátási problémákkal küzd, az Arizona államban található gyára nem tud teljes kapacitáson működni. Októbertől a 2021-es év végéig a Lucid 577 példányt szállított le az Air modellből, ebből 520 a „Dream Edition”, 57 pedig a „Grand Touring” fantázianevet viseli.

Röviddel az Air gyártásának megkezdése után a Lucid megkezdte a gyárának bővítését, amivel a jelenleg évi 34 ezer elektromos autóról 2023-ra 90 ezerre nő a gyár kapacitása – írja az electrive.com.

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑