Szentszéki megfigyelő az Unesco ülésén: oktatással, kultúrával és hittel a terrorizmus ellen

Amikor írástudásról beszélünk, akkor az írott kultúra alapjaira, vagy kezdetére gondolunk. Senki nem maradhat meg az alapelemeknél. Az alfabetizáció (írni-olvasni tanítás) elsődleges célja, hogy milliók számára lehetővé tegye az egymással való könnyebb kommunikálást, illetve gazdaságilag és társadalmilag könnyebb életet biztosítson.

Nem szabad elfeledkezni a társadalom peremén élőkről, akik nem jutnak hozzá az oktatáshoz. Erről beszélt felszólalásában Francesco Follo prelátus, a Szentszék Unesco melletti állandó megfigyelője, a szervezet 39. ülésén, melyet november 14-ig tartanak Párizsban.

Az oktatás, a kultúra és a hit segít a terrorizmus leküzdésében

A SIR olasz katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint Follo prelátus az oktatás, a kultúra és a hit éltető gyökereihez való visszatérést sürgette, amellyel le lehet küzdeni a terrorizmust. Szükség van a társadalmi felemelő erőkre, amelyek kulturális értelemben is azok. A bevándorlók érezzék magukat otthon országainkban, kulturális kincseinket úgy mutassuk be nekik, hogy azt magukénak érezzék.

A mi feladatunk, hogy megfelelően intelligensek és elszántak legyünk ahhoz, hogy minden bevándorló, aki hozzánk érkezik, ne csak kenyeret és békét találjon nálunk, hanem intellektuális és lelki táplálékot is. Ennek a tápláléknak a része az üzenet a felebarát szeretetéről, az ellenség szeretetéről és az Abszolút előtti egyenlőségről, melyek jellemzői a keresztény etikának.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑