Cadmus fordítás Cadmus

Szeparatista csoport hajtott végre merényletet Karacsiban

2022. 05. 15.

Pokolgép robbant csütörtökön késő este Pakisztán legnépesebb városában, Karacsiban, egy ember meghalt és tizenketten megsebesültek – közölte pénteken a rendőrség.

A merénylet elkövetőjeként egy helyi szeparatista csoport, a Szindh tartomány függetlenségéért küzdő, Szindhi Forradalmi Hadsereg (SRA) jelentkezett. Az SRA a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte, hogy távirányítású robbanószerkezetet hozott működésbe, a robbantás célpontja a parti őrség volt. A csoport fogadkozott, hogy harcukat addig folytatják, amíg a dél-pakisztáni Szindh tartomány nem válik függetlenné.

A rendőrség közlése szerint a robbanásban egy járókelő vesztette életét, és több jármű megrongálódott. A pokolgépet az elkövetők egy leparkolt motorbiciklin helyezték el.

Április végén a Beludzsisztáni Felszabadítási Hadsereg (BLA) női öngyilkos merénylője robbantott fel egy furgont a Karacsi Egyetem kampuszán. A merényletben a kampusz területén működő Konfuciusz Intézet három kínai tanára és a jármű pakisztáni sofőrje életét vesztette.

Az ország nyugati részén fekvő Beludzsisztán autonómiáját követelő BLA korábban már többször vett célba kínai állampolgárokat.

Pakisztánban több évig tartó viszonylagos nyugalom után az utóbbi időben romlani kezdett a biztonsági helyzet, és a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) néven ismert pakisztáni tálibok is egyre gyakrabban hajtanak végre merényleteket.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑