Cadmus fordítás Cadmus

Szijjártó szerint Libanon stabilitása elemi érdek

2019. 11. 26.

Libanon térségének eseményei közvetlen hatással vannak az Európai Unió (EU) biztonsági helyzetére, ezért az uniónak és benne Magyarországnak elemi érdeke, hogy béke és stabilitás legyen az államban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten kedden, miután megbeszélést folytatott Gibran Bászil libanoni külügyminiszterrel.

A magyar tárcavezető azt mondta: Libanon minden nagyrabecsülést megérdemel, mert kétmillió, Szíriából menekült ember ellátásáról gondoskodik, miközben az ország népessége mindössze hatmillió.

Éppen ezért az EU-nak támogatnia kell Libanont, a nemzetközi közösségnek arra kellene összpontosítania, hogy a menekültek hazajuthassanak – hangoztatta.

Gibran Bászil szintén kiemelte, hogy mennyire fontos Libanon stabilitása. Ha ez nem valósul meg, akkor olyan szélsőséges hullámok keletkezhetnek, amelyek Európába is eljuthatnak. Holott nem szabadna még több migránst engedni a kontinensre, a menekülteknek vissza kellene térniük a hazájukba – vélekedett a libanoni külügyminiszter.

MTI, Magyar Nemzet

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑