Cadmus fordítás Cadmus

Szíria haditérképe: Innen kezdik idei felszabadító hadműveleteiket a szír katonák

2018. 01. 03.

Az alábbi térképet a SouthFront.org katonapolitikai honlap szerkesztőségével kapcsolatban álló “24 Resistance Axis” csoport készítette, és általános betekintést enged a 2017. december 31-én fennállt szíriai hadi helyzetbe.

A térkép szerint a damaszkuszi kormány jelenleg 100120,03 négyzetkilométernyi területet ellenőriz, ami Szíria területének 51,9 százaléka. (Piros)

Az USA támogatta, úgynevezett “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd többségű milíciái és az USA fegyveres erői 47533,14 négyzetkilométert ellenőriznek főleg Észak és Kelet-Szíriában, ami az ország területének 24,6 százaléka. (Sárga)

A Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció (korábban Dzsabhat Al-Nuszra, az Al-Kaida terrorhálózat szíriai frakciója) és a vele szövetséges dzsihádista szervezetek (FSA etc.) 20852,18 négyzetkilométert uralnak, ami az ország területének 10.8 százaléka. (Zöld)

Az ISIS terrorszervezet hivatalosan még mindig 16109 négyzetkilométeren uralkodik, ami az ország területének 8,4 százaléka. Habár a terrorista entitásnak nagy számú alvó sejtje van még szerte Szíriában. (Fekete)

A Szíriai Fegyveres Erők, Irán és Oroszország támogatásával, jelenleg a Bejt Dzsinn körüli katlan teljes felszabadítására összpontosítanak Damaszkusz tartomány nyugati részén, és a vahhabita terrorszervezetek által megszállt Idleb tartomány déli részeinek és Aleppo tartomány déli vidékeinek a megtisztítására.

A helyzet továbbra is nagyon feszült a Keleti Goutha régióban, Damaszkusztól keletre, ahol a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsaish Al-Iszlam fegyveresei továbbra is heves ellenállást tanúsítanak a Szíriai Arab Hadsereggel szemben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑