Szíria kezében a török hírszerzés négy tisztje

Hivatalos szíriai források napvilágra hozták, hogy a Szíriai Titkosszolgálat négy török hírszerzési tisztet ejtett foglyul az Aleppo és a Lattakia tartományokban végrehajtott akciók során.

A források rámutattak arra, hogy Bogra Arslan Tash, Argonpilan, Jonkash Asataiwi 3 tiszt, akik a török titkosszolgálatnak dolgoznak. Őket ejtették foglyul a Szíriai Biztonsági Erők Latakia tartományban, a 2015. februári harcok során.

A szíriai csapatok szintén elfogták Arif Şimşek dandártábornokot, aki a Szíriában harcoló fegyveres csoportok aleppói hadműveleteinek koordinálásában dolgozott során, szintén 2015 februárjában.

A Safir nevezetű újság rámutatott arra, hogy a török foglyok fegyvereket szállító konvojok áthaladását felügyelték és irányították Aleppóba illetve Idlibbe. Közvetlenül felügyelték a fegyverekről szóló szerződéseket, különösképpen azokról a fegyverekről, melyeket a szaúdiak konvojokban Ukrajnába és Szíriába szállítottak.

Ez egy olyan ütőkártya, mellyel Damaszkusz nyomást gyakorolhat Ankarára, és felhasználható egy esetleges egyezség során a két fél között.

Orientalista.hu – Syriana

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑