Cadmus fordítás Cadmus

Szíriába utazott, mégis tovább kapta a segélyt a terrorista

Havonta több mint 170 ezer forintnyi szociális támogatást kapott Svédországtól az Iszlám Állam göteborgi származású harcosa, noha már hónapok óta Szíriában élt a családjával – írta a Magyar Nemzet.

Michael Skråmo – vagyis immár Abdul Samad al Swedi – még 2014-ben utazott Szíriába, hogy csatlakozzon a Közel-Keletet feldúló terrorállam csapataihoz, ráadásul feleségét és négy kiskorú gyermekét is magával vitte. Ha ez nem lenne önmagában is éppen eléggé bizarr, a svéd szociális ellátórendszer mögötti adminisztrációnak 8 hónapjába került, hogy észrevegye: a gyermeknevelési és lakhatási támogatásban részesülő család feje az északi ország nyújtotta örömök helyett a dzsihadizmus rögös útját választotta, és a teljes família hosszú hónapok óta Rakkában, az Iszlám Állam szíriai fővárosában él. Mindezt úgy, hogy Abdul Samad al Swedi viszonylag ismert, eredeti nevén is, mivel több propagandavideóban is szerepelt.

sved-isis-iszlam-allam

A Göteborgs Tidning napilap arról is beszámolt, hogy a Svédországot elhagyó család 61 842 svéd koronával, vagyis csaknem kétmillió forinttal tartozik egykori főbérlőjének, aki ezt a pénzt értelemszerűen képtelen volt rajtuk behajtani. Skråmo felesége ugyanakkor emailben tájékoztatta a göteborgi törvényszéket, hogy nem szerepel a terveik közt a tartozás rendezése.

„Csak hogy egyértelművé tegyem, nem kell újabb papírokat küldeniük. Nem vagyok Svédországban, és valószínűleg sosem térek már vissza, így saját érdekükben ejthetik is az egész ügyet ;)” – írta a feleség, aki ugyan egy emberek tízezreinek meggyilkolásáért felelős szervezetet támogat, de a bürokratákat láthatólag mégiscsak meg óhajtja kímélni a felesleges pluszmunkától.

Orientalista.hu 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑