Cadmus fordítás Cadmus

Szíriában terroristák támadtak meg egy olajmunkásokat szállító járműoszlopot

2022. 12. 30.

Terroristák támadtak meg egy olajmunkásokat szállító járműoszlopot Szíria keleti részén, tíz munkást megöltek, kettőt megsebesítettek – jelentette pénteken a Szana szíriai állami hírügynökség.

A támadás a Deir-ez-Zór közelében lévő Al-Tajm olajmezőnél történt. A hírügynökség a támadás részleteiről nem számolt be.
A szíriai háború eseményeit nyomon követő, emigrációban működő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint a támadást az Iszlám Állam nevű terrorista csoporthoz kapcsolódó sejtek hajtották végre a Deir-ez-Zórtól nyugatra fekvő olajmező közelében.

Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője beszámolt arról, hogy a támadás robbanószerkezetek felrobbantásával kezdődött, majd a terroristák lőni kezdtek a járművekre.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet rendszeresen hajt végre támadásokat katonai támaszpontok és járművek ellen a szíriai sztyeppén, a központi Homsz tartománytól az iraki határon fekvő Deir-ez-Zórig húzódó területen, ahol a dzsihadisták az önjelölt kalifátusuk 2019. márciusi bukása óta meghúzódtak.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑