Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai árvákat fogadna be Szlovákia

Szlovákia önkéntes alapon fogadna be tíz szíriai árvát – jelentett be tegnap este Igor Skoček, a külügyminisztérium sajtófőnöke. A nemzeti hírügynökség (TASR) beszámolója szerint a gyermekek jelenleg egy görögországi menekülttáborban vannak.

A szlovák külügyminisztérium jelenleg vizsgálja, hogyan “gondoskodhat” a pozsonyi kormány a szíriai árvákról – erről már a múlt héten beszélt az RTVS közéleti műsorában Peter Pellegrini a Bumm.sk beszámolója szerint. A miniszterelnök akkor is jelezte, hogy szerinte minden tagállamnak hozzá kell járulni a menekültválság megoldásához. A TASR összefoglalója szerint a kormányfő azt mondta: mivel árva gyermekekről van szó, nem menekültszállókba, hanem gyerekotthonokba kerülnének.

“Nem engedhetjük, hogy kicsi gyermekek rossz körülmények között éljenek” – tette hozzá Peter Pellegrini . A szlovák miniszterelnök az RTVS közéleti műsorában újra megerősítette, hogy elutasítja a kötelező kvótákat. Szó szerint azt mondta, Szlovákia továbbra is kész folytatni tevékenységét a szolidaritás jegyében, de nem rendeli alá magát a kötelező kvótáknak. Peter Pellegrini azonban jelezte, hogy Olaszország is segítségre szorul, ezért elképzelhető, hogy a bősi táborban ideiglenesen menekülteket helyeznek el.

HVG

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑