Szíriai csapatok hadászati fontosságú települést szabadítottak fel Kelet-Hamaban

A Szíriai Arab Hadsereg és a Qalamun Pajzsa Dandár (szíriai kormányhű paramilitáris egység) nem rég felszabadítottak egy számottevően hadászati fontosságú települést az ISIS terroristák uralma alól Hama tartomány keleti részén.

Több órája a Szíriai Arab Hadsereg és a Qalamun Pajzsa Dandár elüldözték az ISIS terroristákat Szalbah településről. A körzet elfoglalása azután vált lehetővé, amikor a szíriai kormánycsapatok ellenőrzésük alá vonták a kiemelt jelentőségű település feletti fennsíkot.

Katonai források szerint a Szíriai Arab Hadsereg a kora reggeli órákban rohamozta meg Szalbaht. Az ISIS terroristák heves ellenállást tanúsítottak a település külterületén és központjában egyaránt.

Végül a kormányerők túlerejüknek és tüzérségi fölényüknek köszönhetően egyszerűen letiporták az ISIS terrorszervezet fegyvereseit, visszavonulásra kényszerítve a vahhabita militánsokat Szalbah területéről.

Ezzel az előrenyomulással a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek mostanára állásokat foglaltak az ellenséges megszállás alatt lévő Maszadah és Kalib Al-Thor elleni támadáshoz.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑