Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai erők jelentős jelentős területi nyereségre tettek szert Kelet-Hamaban

2017. 07. 13.

A Szíriai Arab Hadsereg, a Sivatagi Sólymok paramilitáris egység vezetésével, a Nemzetvédelmi Erők és a palesztin Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) támogatásával területeket foglaltak el az ISIS terrorszervezettől Hama tartomány keleti részén.

A szíriai kormánycsapatok és szövetségeseik sikeresen felszabadították Um Tuwajnah, Al-Hardeneh és Al-Katszhijah falvakat, amelyek közvetlenül délre fekszenek a Szalamijah-Ithrijah országúttól és északkeletre Mabudzseh falutól.

Az említett falvak felszabadításával a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei biztosították a Szalamijah városból Ithrijahba vezető országút legnagyobb részét az ISIS terrorszervezet ellenében. Az előretörést megelőzően az ISIS terrorszervezet képes volt rajtaütésszerű támadásokat indítani az országút ellen és aknavető gránátokat, páncéltörő rakétákat kilőni az úton elhaladó járművekre.

A kormányerők mostani területi nyereségeinek köszönhetően kedvező állásokat tudtak foglalni, hogy folytassák a hadműveletet délnek, Szalbah falu irányába és azután Akairbat stratégiai fekvésű települése felé.

Már két hete, hogy a szíriai kormánycsapatok, a legjelentősebb egységek, mint a Sivatagi Sólymok Dandár és az 5. Hadtest vezetésével offenzívát indítottak, hogy felszámolják az ISIS terrorszervezet által megszállt térséget Kelet-Hamaban, ahol az terroristák utolsó közép-szíriai erőssége van.

Eddig még nem történt meghatározó áttörés, a kormányerők fokozatosan folytatják a műveletet, lassan számolják fel a terrorszervezet hálózatszerű védelmi rendszerét a nehéz terepen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑