2018. 07. 11.

Szíriai katonák estek áldozatul az Iszlám Állam merényletének DaraabanA szíriai hadsereg legkevesebb 14 tagja életét vesztette kedden az Iszlám Államnak hűséget esküdött Khalid Ibn Al-Walid Hadsereg,  nevű dzsihadista szervezet merényletében Daraa délnyugat-szíriai tartomány területén – közölték a helyi források.

A dzsihadisták robbanószerrel megpakolt autóval követték el a merényletet Zajzún helységben, amelyet az elmúlt 36 órában szabadítottak fel a szíriai katonák.

A szíriai hadsereg és szövetségesei hétfőn öt év után először megközelítették a Khalid Ibn Al-Walid Hadsereg,  ellenőrizte területeket, és jelenleg erősítésre várnak, hogy megindítsák a támadást a dzsihadisták ellen. Az Iszlám Állam-csatlós szervezet Daraa tartomány területének körülbelül hét százalékát tartja ellenőrzése alatt. A terrorista csoport enklávéje Jordániával és az izraeli hadsereg 1967 óta megszállt Golán-fennsíkkal határos az utánpótlást kizárólag ebből a két országból tudják biztosítani.

Eközben heves összecsapások törtek ki a dzsihadisták, valamint a lázadó és iszlamista frakciók között a Zajzúntól északra található két településen, Haitban és Szahm al-Dzsaulánban. Egyelőre nem ismeretes a harcok oka, sem az, hogy az összecsapások követeltek-e emberéleteket.

A szíriai katonák a tartomány területének több mint 80 százalékát már felszabadították.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com