Cadmus fordítás Cadmus

Szíriai konfliktus: Előrelépést sürgetett a svájci tárgyalásokon az ENSZ-különmegbízott

2021. 01. 24.

A szíriai kormány és ellenzék képviselőinek a lehető leghamarabb neki kell állniuk az új alkotmány megtervezésének a svájci tárgyalásokon – mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Geir Pedersen, az ENSZ szíriai különmegbízottja.

A svájci Genf városában a jövő héten tartják a felek közötti tárgyalások újabb fordulóját. “Nagyobb sietségre van szükség az előrelépéshez a folyamatban” – mondta Pedersen.

A szíriai alkotmányozó bizottságnak az ENSZ égisze alatt zajló üléseinek az a célja, hogy előkészítse a 2011 márciusában kirobbant szíriai háború rendezését.

A tervek szerint szombaton érkezik meg a svájci városba a kormány és az ellenzék 15-15 delegáltja, hogy hétfőn újabb tárgyalásokba kezdjenek.

A tárgyalások korábbi négy fordulója nem hozott átütő eredményt.

“A szíriai politikai folyamat eddig nem eredményezett valódi változásokat a szíriaiak életében, s nem eredményezett valós jövőképet sem” – fogalmazott az ENSZ-különmegbízott.

A dpa német hírügynökség megjegyzi: a helyzet továbbra is szörnyű a Szíriában belső menekültekké vált több mint hatmillió ember számára is.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑