Cadmus fordítás Cadmus

Szűz Mária megjelent Egyiptomban, tömegek látták, le is videózták

2022. 07. 10.

A hatóságok vizsgálatot indítottak, de nem találtak csalásra utaló nyomokat.

Szűz Mária a Megváltó anyjaként a keresztény vallás és a Biblia egyik legfontosabb alakja. Szeplőtelenül fogantatott, az eredendő bűn őt nem érintette, így hozta világra Jézus Krisztust egy betlehemi jászolban.

Több alkalommal is feljegyezték, hogy megjelent az emberek előtt, és az egyik ilyen nevezetes eseménysorozat 1968 áprilisa és 1971 májusa között történt. Nem Európában, és nem is zömmel keresztények lakta országban, hanem Egyiptomban, ahol bő 90 százalék a muszlimok aránya, míg a kopt ortodoxoké nagyjából 5–10 százalék.

A csodás megjelenés Kairó egyik külvárosában, a zeitouni Fényességes Szent Szűz nemzeti szentély felett történt, így a jelenséget százezrek láthatták, és sokan fényképeket vagy videófelvételeket készítettek róla.

Nehéz ezekről bármit is mondani, hiszen olyan erős fényhatás kíséri a megjelenéseket, hogy nem könnyű az egyértelmű azonosítás. Egy szemközt dolgozó férfi vette észre először a különös alakot, amit ő egy fehér ruhás apácának gondolt, aki öngyilkossági szándékkal mászott olyan magasra.

Közelebb ment a társaival, de akkor már látták, hogy nem emberi lényről van szó, hanem egy szokatlanul fényes jelenésről, amelyben az egyszerű egyiptomiak Máriát vélték felismerni. Állítólag csodás gyógyulások is történtek utána, ami megerősítette az elgondolást, hogy maga a Megváltó anyja ereszkedett le a mennyekből.

A hatóságok természetesen vizsgálatot indítottak, mert nem akarták, hogy zűrzavar és pánik uralkodjon el Kairóban. De nem találtak arra utaló nyomot, hogy valaki odavetítette volna a közelből a képet, annak viszont már nem néztek utána, hogy nem valami légköri jelenség okozta-e a dermesztő ragyogást.

Mária jelenései alkalmanként csak percekig tartottak, máskor viszont órákon keresztül. Így volt idő nagyobb tömegeknek is összeverődniük, akik kiáltozással, sírással, vagy néma döbbenettel figyelték a Szent Szűz eljövetelét, ami azóta is megtörtént párszor. Itt egy 2009-es megjelenés videója látható:

 

Promotions.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑