Cadmus fordítás Cadmus

Támadás ért egy izraeli tulajdonban lévő teherhajót az Indiai-óceánon

2021. 07. 04.

Támadás ért egy izraeli tulajdonban lévő teherhajót szombaton az Indiai-óceánon – közölte a Háárec című izraeli napilap biztonsági forrásokra hivatkozva.

Az újság értesülései szerint a Tyndall nevű teherhajó fedélzetén nem voltak áldozatok. A Háárec arról számolt be, hogy a biztonsági szolgálatok Iránt sejtik a történtek hátterében.

A hajót feltehetően rakétatalálat érte, de nem keletkeztek különösebb károk és folytatni tudta útját.

A libériai zászló alatt hajózó Tyndall Szaúd-Arábiából az Egyesült Arab Emírségbe tartott, fedélzetén nem voltak izraeli állampolgárok az izraeli 12-es csatorna tudomása szerint.

Az utóbbi időben több rejtélyes támadást is intéztek teherhajók ellen a közel-keleti térségben, miközben kiéleződtek a feszültségek Irán, Izrael és az Egyesült Államok között.

A Háárec című izraeli lap márciusban arról számolt be, hogy komoly gazdasági károkat okozó tengeri viszály folyik Irán és Izrael között. Támadások értek Iránhoz és Izraelhez köthető hajókat is. A Háárec tudni véli, hogy Izrael több tucat iráni olajtankerre mért csapást, több milliárd dolláros kárt okozva Iránnak, sikeresen megzavarva az iszlám köztársaság tengeri szállításait.

MTI

Megosztom:

,
Back to Top ↑