Támadás ért egy szíriai menekülttábort, sokan meghaltak

Legalább 15 civil, köztük 6 gyerek vesztette életét szerdán a szíriai kormányerők támadásában egy menekülttábor ellen Kahban, Északnyugat-Szíriában, a Törökországgal közös határ közelében – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet.

Az OSDH szerint a mentőcsapatok jelenleg az áldozatokat próbálják kimenekíteni a sátrak közül. A halálos áldozatok száma növekedhet, tekintve, hogy vannak súlyos sérültek is – tette hozzá.

A kahi menekülttáborban olyan emberek éltek, akik az északnyugat-szíriai Idlíb, valamint a szomszédos Aleppó tartomány nyugati részén zajló konfliktusok elől menekültek el otthonaikból.

A szíriai hatóságok egyelőre nem reagáltak az erről szóló jelentésekre. Idleb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét az iszlamisták és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges terrorszervezet tartja uralma alatt. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida szíriai ága volt.

A Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Hama és Idlíb tartományban, előbbi tartományt már csaknem teljes egészében felszabadították az iszlamisták uralma alól.

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi, hogy Kah térsége általában biztonságos zónának számít, és sem a szír kormányerők, sem orosz szövetségeseik nem szokták támadni az offenzíva keretében.

Magyar Nemzet nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑