Cadmus fordítás Cadmus

Támogatja az éhségsztrájkolókat a Hamasz új vezetője

2017. 05. 08.

Támogatja az izraeli börtönökben éhségsztrájkot folytató palesztinokat a Hamász új vezetője. A rabok egyebek mellett azt követelik, hogy az izraeli hatóságok lazítsanak a látogatási feltételeken. Jelenleg kéthetente egyszer mehetnek hozzájuk családtagok.

– A börtönben lévők érdekei kulcsfontosságúak számunkra. Nemcsak szavakkal, hanem cselekvéssel is tenni akarunk értük – fogalmazott a Hamasz új vezetője, Iszmáíl Haníje.

Közben az izraeli hatóságok nyilvánosságra hoztak két videót, melyeken az éhségsztrájk vezetője, a Fatah palesztin szervezet egykori első embere, Marvan Barghouti látható a cellájában, amint süteményt eszik.

Azzal vádolják, hogy megtéveszti társait és a médiát. A gyilkosság miatt elítélt férfi felesége úgy véli, hogy manipulálták a felvételeket.

– Tudja, hogy vannak kamerák a cellában, ezért nem esik a bűnözők és a gyilkosok csapdájába– fogalmazott Fadva Barghouti.

Az izraeli börtönökben lévő mintegy 900 palesztin rab április közepe óta csak sós vizet hajlandó inni, ételt nem vesznek magukhoz.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑