Távírányítású robbanószerrel öltek meg több szomáliai katonát

Legalább öt szomáliai katona meghalt, további egy pedig megsebesült hétfőn, amikor távirányítású bomba robbant mellettük a délnyugat-szomáliai Bay régió fővárosától, Baidoától mintegy 40 kilométerre nyugatra található Berdaale és Awdinle körzetei között.

Ugaas Hassan, a régió tájékoztatási minisztere a Hszinhua kínai hírügynökségnek elmondta, hogy a robbantást követően heves harcok bontakoztak ki a katonák és az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet harcosai között, az összecsapásokban több iszlamista is életét vesztette.

A támadás elkövetéséért a terrorszervezet vállalta a felelősséget, az al-Shabaab állítása szerint hét katonát öltek meg az útszéli bomba felrobbantásával.

Május 9-én ugyanebben a régióban tizenhatan haltak meg szintén a szomáliai hadsereg és az al-Shabaab összecsapásában, miután az iszlamisták megtámadták a Baidoa közelében található Goof-Gaduud nevű falu katonai állásait.

A Szomália középső és déli részén korábban jelentős területeket ellenőrzése alatt tartó al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány hatalmát, és Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló államává alakítsa át.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑