Cadmus fordítás Cadmus

Teherán nem állítja le rakétaprogramját

2016. 03. 11.

A rakétakísérletek nem sértik a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodást.

Irán semmilyen körülmények között nem állítja le ballisztikusrakéta-programját, a rakétakísérletek pedig nem sértik a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodást – jelentette ki az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornoka.

“A Forradalmi Gárda soha nem fogadta el az ENSZ rakétakísérletekre vonatkozó határozatait. Mindig készen állunk arra, hogy megvédjük országunkat az agresszoroktól, több indításra kész rakétánk van. Iránból nem lesz Jemen, Irak vagy Szíria” – hangsúlyozta Amir Ali Hadzsizade dandártábornok

A cionista hatalom (Izrael) az ellenségünk, és nem bízunk az amerikai tisztségviselőkben”, de Irán nem akar háborút indítani.

“Rakétáink földalatti tárolókban vannak, hegyek alatt, szerte az országban, és ezek a tárolók még atombombával sem semmisíthetők meg” – jelentette ki.

Irán szerint rakétái csak védelmi célokat szolgálnak, és csak hagyományos robbanófejjel vannak felszerelve, nem nukleárissal. Ezt hangoztatta csütörtökön is az iráni külügyminisztérium szóvivője az IRNA hírügynökség szerint.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑