Cadmus fordítás Cadmus

Terroristák szöktek meg egy szíriai börtönből

2022. 01. 24.

Kiemelten veszélyes személyek szökhettek meg egy szíriai börtönből, ami egy támadás részeként valósulhatott meg – írta a Liner.hu.

A szíriai Al-Haszaka egy kurdok által ellenőrzött terület, ahol a támadásban érintett börtön is található. Támadás érte az objektumot, amit kihasznált pár terrorista, és végül sikerült megszökniük onnan.

Erről az orosz hadsereg adott tájékoztatást, de azt egyelőre nem tudni, hogy hány terrorista került illegálisan szabadlábra a szökés során. Az oroszok egyelőre annyit közöltek, hogy „meg nem határozott számú” terrorista tevékenységben résztevőkről van szó – írja a Sputnik

Az oroszok a tájékoztatójukban hozzátették, hogy az amerikai fegyveres erők légi egysége is részt vett a börtönből megszökött fegyveresek kiiktatására irányuló műveletben. Arra számítanak, hogy a légi fegyverek alkalmazása nagy valószínűséggel a városi infrastruktúra lerombolásához, illetve civil áldozatokhoz vezet.

Legkevesebb 70-en meghaltak, amikor légicsapás ért egy börtönt, gyerekáldozatok is vannak

Korábban az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapást biztosított a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) számára az érintett területen, ahol a fogolyszökés történt, egy olyan területen, ahol a Daesh harcosai tevékenykednek, akik egy törvényen kívül helyezett terrorszervezetként működnek Oroszországban és más államokban.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑