Cadmus fordítás Cadmus

Terroristákkal végeztek Egyiptomban

2016. 03. 26.

Hatvan iszlamista szélsőségessel végeztek, negyvenet pedig megsebesítettek az egyiptomi hadsereg katonái pénteken a Sínai-félsziget északi részén, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet helyi ága ellen több mint két éve folyó hadjárat helyszínén – közölte a hadsereg szóvivője.

A kormányerők ezen kívül megsemmisítettek 27 négykerék-meghajtású járművet, valamint 32 fegyverraktárt a szóvivő Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint.

Az IÁ helyi milíciája, a Wilayat Sinaa (Sínai Tartomány) az állandó katonai jelenlét és számos terrorellenes hadművelet ellenére rendszeresen hajt végre támadásokat a fegyveres erők tagjai ellen. A szélsőségesek múlt vasárnap 15 rendőrrel végeztek a sivatagi régióban fekvő el-Arís városának egyik ellenőrzőpontjánál.

A szóvivő közleménye szerint a pénteki harcok a Vértanúk Joga fedőnevű hadjárat keretében történtek, amelyet múlt szeptemberben indítottak bosszúból a dzsihadisták által megölt katonákért, rendőrökért és ártatlan civilekért.

A független sajtót nem engedik a Gázai övezettel szomszédos vidékre, így az ott folyó harcokról szóló értesülések, számadatok gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑