Cadmus fordítás Cadmus

Terrorizmus támogatásával vádolnak egy radikális jobboldali vezetőt Izraelben

2019. 11. 28.

Rasszizmus és erőszak — ezek a szavak is lengik körül Bentzi Gopsteint a sajtóban.

Vádat emeltek az Ocma Jehudit (Zsidó Hatalom) nevű, radikális nacionalista párt egyik vezetőjével szemben Izraelben — derül ki a The Jewish Telegraphic Agency keddi írásából. Bentzi Gopsteint erőszakra és rasszizmusra való felbujtás, valamint terrorizmus támogatása miatt vonná felelősségre Jeruzsálem kerületi ügyészsége.

Gopstein 2012 és 2017 között tett megjegyzései miatt került bajba. A politikus egyben vezetője a Lehava nevű csoportnak is, ami hevesen ellenez minden zsidó-arab együttműködést, beleértve a vegyes házasságokat is.

Gopstein korábban az arabokat „ellenségnek” és „ráknak” nevezte, valamint kifejtette, hogy nem enged be arab munkásokat abba a rendezvényterembe, amit lánya esküvője helyszínének választott. Olyan kijelentést is tett, miszerint „nincs hiány azokból az arabokból, akik verést érdemelnek” — utalva azokra az arabokra, akik zsidó nőkkel ismerkednek.

A politikus megnyilvánulásai miatt többször is bajba került a múltban. 2017-ben a rendőrség őrizetbe vette, de akkor a jeruzsálemi ügyészség szabadon engedése mellett döntött. Idén szeptemberben pedig nem indulhatott a választásokon.

JTA, Neokohn.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑