Cadmus fordítás Cadmus

Terrortámadásban megsérült nőket kezelnek a Honvédkórházban

2017. 02. 08.

Két, a tavaly decemberi, kairói terrortámadásban megsérült egyiptomi keresztény, kopt nő rehabilitációját vállalta Magyarország, hamarosan megkezdődik kezelésük a Honvédkórházban – jelentette be Török Tamás, az erőforrás-minisztérium üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

A magyar kormány segítségével kezdődhet meg a kairói terrortámadásban megsebesült két egyiptomi kopt nő rehabilitációja a Honvédkórházban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

Török Tamás ismertette: a kormány Kveck Péter egyiptomi magyar nagyköveten keresztül ajánlott fel segítséget a kopt közösségnek, amelynek tagjai a tavaly december 11-ei, a kairói Szent Péter-templom elleni terrortámadásban sebesültek meg. A merényletben 25-en meghaltak.

Az egyik sebesültre várhatóan többhetes, részleges arcátültetést is magába foglaló kezelés vár, a másik sebesült sérülései kevésbé súlyosak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül 2016. október 15. óta működik Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára felügyeletével az az új kormányzati egység, amelynek a keleti keresztény közösségek megsegítése és helyzetük figyelemmel kísérése a feladata.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑