Cadmus fordítás Cadmus

Tizenkilenc iraki bevándorlót állított meg a román határrendészet a magyar határ közelében

2017. 09. 17.

Tizenkilenc iraki bevándorlót állított meg a román határrendészet a romániai Kürtös (Curtici) térségében mintegy ötszáz méterre a magyar-román államhatártól.

A péntek hajnalban történt esetről szombaton számolt be honlapján a határrendészet. A közlemény szerint a 11 férfiból, négy nőből és négy gyermekből álló csoport a hajnali sötétségben a mezőn haladt az államhatár felé, amikor felfigyeltek rájuk. Valamennyien menedéket kértek korábban Romániában.

A határrendészeknek azt mondták: taxival jutottak Kürtösre, ahonnan gyalog folytatták útjukat Magyarország felé. Azért választották ezt a módszert, mert nem rendelkeznek vízummal, de mindenképpen a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe szerettek volna bejutni.

A román hírtelevíziók folyamatosan arról számolnak be, hogy az elmúlt hónapokban rendkívüli módon megnőtt a migrációs nyomás Románia keleti, déli és nyugati határain egyaránt. Míg Romániába a Fekete-tengeren, valamint Bulgárián és Szerbián keresztül próbálnak bejutni az illegális bevándorlók, a nyugati határon Magyarország felé próbálnak távozni.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑