Cadmus fordítás Cadmus

Több ember meghalt egy merényletben Észak-Afganisztánban

2022. 04. 30.

Kilenc halálos áldozatot követelő pokolgépes merényleteket követtek el az észak-afganisztáni Mazari-Sarifban, az Iszlám Állam terrorszervezet csütörtök éjjel bejelentette, hogy a támadók a tagjai voltak – közölte az Origo.hu.

A városban két – a tartományi rendőrség szerint síiták használta – minibuszt robbantottak fel. A merényleteknek a halálos áldozatok mellett 13 sebesültjük is van.

A JÁRMŰVEKET NÉHÁNY PERCCEL EGYMÁS UTÁN ROBBANTOTTÁK FEL A VÁROS KÉT KÜLÖNBÖZŐ PONTJÁN.

Alig egy hete a terroristaszervezet ugyanebben a városban egy síiták látogatta mecsetben hajtott végre merényletet, amelyben 12-en meghaltak, 58-an pedig megsebesültek.

Az Iszlám Állam vállalta magára továbbá az ország északi részén fekvő Kunduz városának közelében található, szúfik látogatta Mavlavi Szikandar mecsetben elkövetett robbantást is.

Afganisztán biztonsága jelentősen javult azóta, hogy a szélsőséges tálibok harca győzelemmel zárult, és tavaly augusztusban átvették a hatalmat, a nemzetközi haderő pedig húsz év után kivonult az országból.

Időről időre azonban így is előfordulnak támadások, amelyeket többségében az Iszlám Állam afganisztáni ága, a Horászán követ el rendszerint síita célpontok ellen.

A szunnita szélsőségesek eretneknek tekintik a síitákat, valamint a szúfi tanítások követőit is.

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑