Cadmus fordítás Cadmus

Több mint 12 ezer gyereket öltek vagy nyomorítottak meg tavaly

2019. 07. 31.

A világszervezet ezenkívül 24 ezer, gyerekek ellen elkövetett erőszak és súlyos jogsértés esetét erősítette meg, köztük szexuális erőszakot, iskolák elleni támadásokat és gyerekkatonák toborzását.

Guterres hangsúlyozta: elkeseredésre ad okot a súlyos jogsértések növekvő száma a 2017-ben feljegyzett körülbelül 21 ezerhez képest. Mint fogalmazott: felháborítja őt a meggyilkolt vagy megnyomorított gyerekek száma, amely szintén megnőtt a 2017-ben becsült legalább 10 ezerhez képest.

A jelentés ezenkívül azt is megjegyezte, hogy riasztó mértékben nőtt – a különböző fegyveres csoportok ellen küzdő – állami szereplők és nemzetközi erők által elkövetett erőszakcselekmények száma a 2017-es mutatókhoz képest. Mintegy 3000 gyerek lelte halálát Afganisztánban, körülbelül 1800 Szíriában és mintegy 1600 Jemenben. Az említett országokban jelenleg is dúlnak a harcok.

Több mint 7000 gyereket soroztak be katonának világszerte 2018-ban, a legtöbbet Szomáliában, Nigériában és Szíriában. Guterres kitért arra is, hogy a gyerekek ellen szexuális erőszak és emberrablás legtöbb esetét Szomáliában jegyezték fel tavaly.

Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑