Több tízezer lefoglalt Koránt temethetnek el a sivatagban a német hatóságok

A német rendőrség több tízezer példányt foglalt le a Korán betiltott, vallási gyűlöletet hirdető változatából. A kérdés csak az, hogy mi legyen a könyvek sorsa.

A német rendőrség 2016-ban több razziát is tartott országszerte, mintegy 100 helyszínen. A rajtaütések során a True Religion nevű szalafista csoporttól több tízezer Koránt foglaltak le. Ezek egytől-egyig olyan példányok, amelyek az iszlám szent iratának betiltott, fundamentalista fordítását tartalmazzák. A kormány most nem tudja eldönteni, hogy mi legyen a betiltott könyvek sorsa. A legvalószínűbb opció, hogy a sivatagban temetik el a vallási gyűlöletre felszólító, az iszlám vallást szándékosan félreértelmező példányokat – írta a DW.

A WDR tudósítása szerint csak egy kölni raktárban 22 ezer példány található lefóliázva a betiltott Koránokból. Thomas de Maiziere azt nyilatkozta, hogy azért vonták ki őket a forgalomból, mert alkalmasak a gyűlöletkeltésre. A német belügyminiszter szerint mintegy 100 fiatal férfi azt követően utazott el Szíriába és Irakba, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terroristáihoz, hogy találkoztak az iszlám és az iszlám jog ilyen szigorú és szándékosan félreértelmezett magyarázatával. A könyv mellett az ezt hirdető szalafista csoportot, a True Religion-t is betiltották gyűlöletkeltés miatt.

A tilalom azonban nem oldja fel a német hatóság arra vonatkozó dilemmáját, hogy mi legyen a lefoglalt könyvek sorsa. A WDR úgy tudja, hogy Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kormánya még muszlim vezetőkkel is felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy megfelelő módszert találjon a tiltott szövegek megsemmisítésére.

A hagyományos módszer, hogy a Koránt be kell csomagolni egy ruhába, és el kell temetni. Lehetőleg egy olyan helyen, amely megszentelt és nem sétálnak rajta. A hatóságok terve, hogy a könyveket a sivatagban temetik el, de végleges döntés még nincs. Az biztos, hogy a több tízezer példány megsemmisítése sok pénzbe fog kerülni.

888.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑