Cadmus fordítás Cadmus

Több tucat embert gyilkoltak meg szélsőséges fegyveresek egy északnyugat-nigériai településen

Legalább 45 embert gyilkoltak meg szélsőséges fegyveresek az északnyugat-nigériai Faru településen – közölték helyi lakosok és egészségügyi dolgozók pénteken.

Az ilyen erőszakcselekmények a mindennapi élet szomorú velejáróivá váltak a régióban, miközben a nigériai kormány és a biztonsági erők alig tudnak tenni valamit a közbiztonság helyreállítása érdekében.

“Több mint száz fegyveres bandita motorokon rohamozta meg Faru települését csütörtökön délben szórványos lövéseket leadva a lakókra” – ismertette egy szemtanú. Egy másik lakos 45 halottról számolt be, míg egy kórházi dolgozó 29 holttestről és 11 sebesültről tett említést.

A támadások, gyilkosságok és váltságdíj reményében elkövetett emberrablások szokványossá váltak Nigéria északnyugati felében.

A tartós erőszakhullám miatt megfigyelők attól tartanak, hogy a régió termékeny táptalaja lehet a szélsőségeknek, amelyek kitölthetik a hatalmi vákuumot.

A nigériai kormány 12 éve folytat véget nem érő háborút a Boko Haram helyi terrorszervezettel, illetve az abból 2016-ban kivált Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) nevű dzsihadista szervezettel.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑