Cadmus fordítás Cadmus

Több tucat kormányellenes fegyverest ölt meg a hadsereg Nigériában

2023. 03. 24.

A nigériai hadsereg 40 kormányellenes fegyverest ölt meg az elmúlt két hétben különböző hadműveletekben – közölte egy katonai szóvivő Abujában.

Musa Danmadami az ország északi részében végrehajtott műveleteket “dicsőségesnek” és “sikeresnek” nevezte. Elmondta: a különböző térségekben tartott rajtaütések során 1500-nál is több terrorista és hozzátartozóik – 154 férfi, 514 felnőtt asszony és 838 gyermek – adta meg magát a kormánycsapatoknak.

Az északkeleti országrészben a hadsereg a Boko Haram, valamint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetek nyugat-afrikai szárnyának tagjai közül legkevesebb 18 embert ölt meg, ötvennél is többet vett őrizetbe, és száznál is több civilt szabadított ki a fogságukból.

Egy másik északi területen a kormánycsapatok nyolc felkelővel végeztek, 28 harcost foglyul ejtettek, és öt fogva tartott civilt kiszabadítottak.

Északnyugaton, a lázadók ellenőrzése alatt lévő egyik enklávéban legkevesebb 14 banditával végzett, 16 civilt pedig kiszabadított.

Nigériában az utóbbi hónapok legnagyobb biztonsági fenyegetését a lázadócsoportok által végrehajtott, gyakran halálos áldozatokat követelő fegyveres támadások és emberrablások jelentik.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑