Cadmus fordítás Cadmus

Többen meghaltak helikopter-balesetben Észak-Irakban

2023. 03. 16.

Lezuhant egy helikopter a félautonóm Kurdisztán északi-iraki térségében; a fedélzetén tartózkodó hét ember mindegyike életét vesztette – közölte a regionális Terrorelhárítási Szolgálat (CTS) csütörtökön.

Az Eurocopter AS 350 típusú helikoptert Dahúk település közelében érte a szerencsétlenség helyi idő szerint szerda este – számolt be róla a kurd szolgálat. A közlemény szerint az iraki kormány, az Egyesült Államok vezette koalíció és a török kormány is tagadta, hogy az azonosítatlan helikopter a tulajdona lett volna.

A kurd biztonsági erők nyomozást indítottak a helikopter eredetének kiderítésére, de annyit már közöltek, hogy az áldozatok között a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) több fegyveresét azonosították.
Az eddig hozzáférhető információk alapján a balesetet a helikopter belsejében történt robbanás okozta. A gép egy olajmező közelében zuhant le.

A Rudav kurd hírportálnak egy olajtársaság alkalmazottja, aki szemtanúja volt a történteknek, elmondta, hogy két helikopter repült a környéken. Az egyik kétszer megpördült, majd lezuhant és kigyulladt.

A PKK-t Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetként tartja nyilván.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑