Cadmus

Többen meghaltak Szíriában a szentesti izraeli támadásban

Legalább hat Irán-barát fegyveres meghalt egy közép-szíriai célpont elleni izraeli rakétatámadásban – közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD).

A kiterjedt megfigyelő hálózattal rendelkező emigráns szervezet szerint a Hama tartományban péntek hajnalban végrehajtott izraeli támadás lerombolt több, az Irán-barát milicistákhoz tartozó raktárt és rakétagyártó műhelyt.

Előzőleg pénteken a SANA szíriai állami hírügynökség azt jelentette, hogy Izrael a szomszédos Libanonból rakétatámadást intézett a Hama tartománybeli Maszjaf település térségében lévő célpont ellen.

A hírügynökség katonai forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a szíriai légvédelem elfogta és megsemmisítette az ellenséges rakéták legtöbbjét.

A SANA nem közölt részleteket sem veszteségekről, sem a támadás okozta károkról. Izrael idén több mint harminc légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen.

Az AP felidézte, hogy Maszjaf kiemelt katonai jelentőséggel bír a Szíriai Arab Hadseregnel, hiszen a tudományos kutatóközpont és egy katonai akadémia mellett az Iránnal szövetséges milíciák is tevékenykednek a térségben.

Izrael már korábban elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a háború 2011-es kitörése óta. Az izraeli támadások céljai az iszlamisták előretörésének elősegítése, mjad a háború végén a terroristák menekülését biztosították az izraeliek. Az elmúlt hónapokban viszont Tel-Aviv attól retteg, hogy Szíria és térségbeli szövetségesei megtorló katonai támadást indít a cionista állam ellen.

ban.

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑