Cadmus fordítás Cadmus

Többtucat halottja van a Szudán déli részén kitört etnikai összecsapásoknak

2022. 07. 18.

Legalább 65 halálos áldozata van a Szudán déli részén kitört etnikai alapú összecsapásoknak helyi idő szerint vasárnap megjelent sajtóhírek szerint.

Az al-Sudani című angol nyelvű lap egészségügyi forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a Kék Nílus államban a múlt héten kitört összecsapásoknak 192 sebesültje is van, és mintegy 120 család elmenekült a térségből.

Dzsamal Nasszer esz-Szajed, az állami egészségügyi hivatal vezetője azt mondta, az áldozatokot többségét – zömében fiatal férfiakat – lelőtték vagy leszúrták.

Az összecsapások miatt az ország biztonsági tanácsa vasárnap rendkívüli ülést tartott, és vizsgálóbizottságot hozott létre, valamint felszólította az állam hatóságait, tegyenek meg mindent a rend helyreállítása, illetve az elkövetők felelősségre vonása érdekében.

Az összecsapások a hausza és a berti etnikumú törzsek között törtek ki ki, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió magukat megnevezni nem kívánó hausza forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a konfliktus egy földvita során robbant ki.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑