2018. 09. 02.

Törökország hamarosan megkapja az Sz-400 rendszereket

Rövid időn belül megkapják az Oroszországtól vásárolt Sz-400 légvédelmi rendszereket, jelentette be Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök. 

Erdogan Balıkesirben a tiszti főiskola diplomaosztó ünnepségén mondott beszédében elmondta, hogy a terrorellenes küzdelemben magára hagyott Törökországnak szüksége van az Sz-400 légvédelmi rendszerekre, hogy megvédhesse magát:

„Nekünk nem adták el pénzért az önvédelemhez szükséges felszerelést, de a terrorszervezeteknek odaadták ingyen. Amikor hazánk, életünk és tulajdonunk védelmére alternatív utakat kerestünk, azt mondták, ne tegyük. Ez a viselkedés számunkra elfogadhatatlan. Törökországnak szüksége van az Sz-400-asokra, a szerződést megkötöttük, és Allah engedelmével hamarosan meg is kapjuk őket” – mondta a köztársasági elnök.

A Törökország kapcsán az Egyesült Államokban indított eljárásokra és a hozott ítéletekre egyetlen más országban sincs példa:

„Nagyon jól tudjuk, hogy akik erőltetik az egyoldalú kapcsolatokat, azok milyen titkos és nyílt tevékenységet végeznek világszerte! Mostanáig soha nem fordult elő, hogy két- vagy többoldalú kapcsolatok terén ne tartottuk volna be adott szavunkat. Senkivel nem voltunk kétarcúak. Velünk azonban megtették mindezt” – mondta.

A köztársasági elnök nevek említése nélkül utalt Andrew Brunson amerikai tiszteletes ügyére is:

„Ép ésszel nem megengedhető az, hogy miközben Izmirben teljesen törvényes eljárást folytatnak, Törökországot katonai és gazdasági téren is próbálják megrendíteni” – mondta a köztársasági elnök.

TRT

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑