Törökországban őrizetbe vették a Kurdisztáni Munkáspárt négy feltételezett tagját

A török biztonsági erők szerdán őrizetbe vették a törökországi kurd kisebbség függetlenségéért harcoló Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) négy feltételezett tagját, akiket terrortámadások tervezésével gyanúsítanak – közölte a helyi média.

A török állami hírtelevízió, a TRT beszámolója szerint az isztambuli rendőrség városszerte indított műveleteket elfogásukra.

A hatóságok azután léptek akcióba, hogy egy bejelentés érkezett hozzájuk, amely szerint a gyanúsítottak illegálisan érkeztek az országba miután a Törökország által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia soraiban szolgáltak.

A rendőrség úgy véli, a gyanúsítottak mindannyian szíriaiak és merényletre készültek. A rajtaütések során pártdokumentumokat, digitális elektronikai eszközöket foglaltak le náluk.

A PKK több mint harminc éve harcol a török hadsereggel, hogy Törökország délkeleti részén egy autonóm régiót alakítson ki. A csoportot terrorszervezetnek tekinti az Egyesült Államok és az Európai Unió.

Ankara az YPG-t a Délkelet-Törökországban tevékeny, és nemzetközileg is terrorszervezetnek nyilvánított, szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségesének tekinti.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑