Cadmus fordítás Cadmus

Tovább dagad a botrány a német hadseregnél: több fegyverük tűnt el, mint amennyit eddig gondoltak

2017. 05. 21.

Egy jelentés szerint az elmúlt években több hadieszköz tűnt el nyomtalanul a német hadseregnél (Bundeswehr), mint amennyire előzetesen számítottak.

A Der Spiegel tudósítása szerint a Bundeswehr illetékesei arra az eredményre jutottak egy vizsgálat során, hogy a céllövészetet követően mind több fegyver tűnik el – írja a DW.

A jelentésben arról írnak, hogy 2015-ben három darab G-36 típusú gépfegyver, két darab G3 gépfegyver és egy darab P8 pisztoly tűnt el a lőgyakorlatokat követően. 2016-ban két darab G-36-os, egy darab P8-as pisztoly és három, jelzőrakéták fellövésére használt pisztoly tűnt el.

A Der Spiegel minderről egy nem nyilvános jelentésből értesült, amely a német szövetségi védelmi minisztériumból szivárgott ki.

Sorozatos botrányok

A szövetségi ügyészek most azt vizsgálják, hogy a hírhedt Franco A. tüntette-e el a fegyvereket. Mint ismeretes, a férfi migránsnak adva ki magát, menedékjogért folyamodott még 2015-ben, amit meg is kapott, pedig már német állampolgár volt és a Bundeswehrben hadnagyként szolgált. Franco A. terve az volt, hogy merényleteket követ el, majd a gyanút a migránsokra tereli. A későbbi házkutatások során a férfi holmija között náci relikviákat találtak. Franconak társa is volt Maximilian T. személyében.

Az ügyészség azt vizsgálja, hogy a februári incidens, amelynek során egy páncélozott járműből eltűnt két G-36-os gépfegyver, egy pisztoly, és 60 darab lőszer, Franco A.-hoz és társához köthető-e. Emellett más, a szélsőjobboldallal szimpatizáló tisztek is az ügyészség látókörébe kerültek.

A vizsgálatokból az derült ki, hogy Franco A. és társa eddig is nagy mennyiségű lőszerhez jutottak, amelyekkel terrortámadásokat terveztek elkövetni.

888.hu – Bácskai Balázs

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑