Cadmus fordítás Cadmus

Tovább folynak a harcok Damaszkusz környékén

2017. 02. 28.

 

Hadműveletet indított a szíriai hadsereg hétfőn Damaszkusz egyik keleti külvárosa, az iszlamisták kezén lévő Kaboun ellen – jelentette az al-Mayadeen tévécsatorna a Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint.

Értesülések szerint a kormányerőknek hétfőn sikerült 700 méter mélyen betörniük az iszlamisták vonalai mögé és elfoglalni néhány lakótelepet.

Két héttel korábban a szíriai katonai parancsnokság utasítására röplapokat dobtak le a negyed felett, s azokban az iszlamista csoportokat fegyverletételre szólították fel, figyelmeztetve, hogy ellenkező esetben a hadsereg fenntartja a jogot magának katonai művelet indítására.

Kaboun, illetve a közeli Jobar és Duma települések a radikális iszlamista Ahrar Al-Sham, illetve a korábban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnyaként tevékenykedő Nuszra Front néven ismert, több vahabita csoportot magába olvasztó Tahrir Al-Sham  terrorista szervezetek uralma alatt áll.

Vasárnap Jobar térségéből aknavetőgránátokkal lőtték Damaszkusznak azt a kerületét, ahol az orosz nagykövetség is található.

A Szíriai Arab Hadsereg hadműveleteinek egyik fontos csapásiránya az, hogy a főváros körüli területeket és külvárosokat megtisztítsák a  terrorista csoportoktól, amelyek naponta lövéseket adnak le Damaszkuszra.

A fővárostól északkeletre fekvő Palmyra városa körüli stratégiai magaslatok jelentős részét is sikerült a szíriai kormányerőknek és a velük szövetséges milíciáknak elfoglalniuk – közölte egy forrásra hivatkozva a Ria Novosztyi. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kezén lévő várostól mintegy 5 kilométeres távolságra, a Palmyrába vezető főút mentén folyó harcokban több tucat terroristával végeztek – tette hozzá.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI nyomán)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑