Cadmus fordítás Cadmus

További harminc illegális bevándorlót vett fedélzetére az Ocean Viking nevű NGO-hajó

További harminc migránst vett fedélzetére szerdán a Földközi-tengeren az Ocean Viking, az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezetek közös hajója. A fedélzeten jelenleg összesen 125 menedékkérő tartózkodik.

Az Msf szerint az újabb migránsokat távcsővel vették észre Líbia partjai előtt.

Egyelőre nem világos, hogy a civilhajó melyik kikötőbe teheti partra utasait, mert az uniós országok között már hosszabb ideje vita tárgyát képezi az illegális bevándorlók elosztása.

A nap folyamán a ciprusi biztonsági hatóságok egy bárkát tartóztattak fel a sziget partjai előtt száz migránssal a fedélzetén.

A RIK közszolgálati rádió szerint egy rendőrségi hajó vontatja a bárkát a Ciprus déli részén található Paralimni településének kikötőjébe. A hatóságok úgy sejtik, hogy a menedékkérők Szíriában vagy Libanonban szállhattak tengerre.

A ciprusi rendőrség szerint csak szeptemberig mintegy 9000 migráns érte el a szigetet a Közel-Keletről és Törökországból, tavaly 7761-en voltak. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök az Európai Unió segítségét kérte, hogy országa megbirkózhasson a menekültáradattal.

MTI, Magyar Nemzet

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑