Cadmus fordítás Cadmus

Tőzsdére megy a szaúdi tőzsde, régen volt ekkora kibocsátás a szektorban

A szaúd-arábiai tőzsde akár egymilliárd dollárt vonna be tőzsdei részvénykibocsátással, ami az Euronext 2014-es tőzsdei bevezetése óta az egyik legnagyobb IPO lenne a tőzsdei szektorban, írja a Bloomberg.

A szaúdi Tadawul Group Holding egy közlemény szerint részvényenként 95 riyal (25,32 dollár) és 105 riyal között határozta meg a tőzsdei bevezetés ársávját. A tőzsde 30 százalékos részesedést, összesen 36 millió részvényt ad el.

Rijád az utóbbi időben a régió legforróbb tőzsdei bevezetési piaca volt, olyan vállalatok tőzsdei bevezetésével, mint a királyság vagyonalapja által támogatott ACWA Power International és a Saudi Telecom internetes szolgáltatásokat nyújtó egysége.

A Tadawul tőzsdei bevezetése legalább 2016 óta tervben van, amikor is az HSBC-t bízta meg tanácsadóként. A tőzsde felfüggesztette a kibocsátást, amíg a tőzsde a külföldi befektetők hozzáférésének bővítését célzó folyamaton ment keresztül, majd 2019-ben megrendezte a Saudi Aramco tőzsdei bevezetését, az eddigi legnagyobbat.

A folyamatot az év elején újraindították, és a Tadawul a HSBC-t leváltotta a Citigroupra, a JPMorganre és az SNB Capital pénzügyi tanácsadóra.

Magyar vonatkozású hír, hogy akár már jövő évben tőzsdére mehet a Budapesti Értéktőzsde, erről beszélt a BÉT50 konferencián Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.

Portfolio.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑