Cadmus fordítás Cadmus

Trump alatt az amerikai Izrael lobbi sokfejű hidra

A 15 nyomtatott oldal terjedelmű cikk szerzője a világszerte ismert és nagyra becsült Jonathan Cook brit újságíró, aki Ciszjordániából küldi tudósításait különféle médiumoknak.

Írása azt mutatja be, hogy milyen bénító hatalma van az Egyesült Államokban működő és Trump elnöksége alatt még a korábbinál is nagyobb befolyásra szert tett Izrael-lobbinak.

E lobbi most bebizonyította és bizonyítja, hogy páratlan befolyást tud gyakorolni arra is, hogy Washington döntéseikor félre tegye saját érdekeit is.

Ezen Izraelt támogató szervezeteknek átvitt értelemben a kezükben van a kongresszus és művészi fokra emelték a politikai megfélemlítést. Ezt elősegítette, hogy az egész amerikai rendszer olyan, amely a lobbiknak és pénzüknek lehetőséget adtak a legtöbb amerikai törvényhozók ügyrendjét diktálni.

E lobbinak még a létezését is alig merik hangoztatni, mert annak nyomán azonnal tűz alá veszik a hallgatás tabuját megszegőt és antiszemitának nevezik.

Cook megjegyzi, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólagos rejtett keze az USA-ban akkor fenyegetettség, akkor miért nem beszél senki az izraeli befolyásról?

Trump idején ez az Izrael lobbi még a korábbinál is erősebb lett. Egyebek között maga mellé állította az alt-right mozgalmat és a szaúdi lobbit is. Az előbbi ugyan egyénenként utálja a zsidókat, de tetszik neki az, amit Izrael faji alapon tesz saját fehérségének megőrzésére.

Lovasistvan.hu – Middle East Eye

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑