Trump és Clinton a muszlimokról is vitázott

Egyebek közt a muszlim radikalizmus, a muszlim vallás nevében fellépő terrorizmus kérdésében is vitába szállt egymással az amerikai republikánus és demokrata elnökjelölt vasárnapi, második tévévitájukban.

Változott-e az álláspontja a muszlim vallásúak beutazásának megtiltása ügyében? – kérdezte a műsorvezetőnő Donald Trumptól, utalva a republikánus alelnökjelölt, Mike Pence szavaira, miszerint Trump változtatott ez ügyben az álláspontján.
Trump kifejtette: ellenőrizetlenül érkeznek az Egyesült Államokba menekültek, akár Szíriából is. “Fogalmunk sincs, hogy kik jönnek Szíriából” – fogalmazott Trump, és leszögezte, hogy a szigorúbb ellenőrzés híve. “A déli határokon pedig kábítószer érkezik az országba” – fejtegette, s azt állította, hogy Clinton – és Obama elnök – a nyitott határok híve és amnesztiával oldaná meg az illegális bevándorlást.
Hillary Clinton szerint Trump korábbi javaslata a muszlimokról nem volt bölcs és veszélyes is. A demokrata párti elnökjelölt azt állította: a menekültek vallásuk miatti elutasítása ellentétes lenne az amerikai társadalom alapértékeivel, és Trump szavai éppen hogy újabb szimpatizánsokat toboroznak a terroristáknak.

 

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑