Trump felhatalmazást adott az iraki rakétatámadásokra adandó válaszlépésekre

Donald Trump amerikai elnök felhatalmazást adott az előző napi iraki rakétatámadásokra adandó esetleges válaszlépésekre – közölte Mark Esper amerikai védelmi miniszter csütörtökön.

A tárcavezető elmondta, hogy egyeztetett Donald Trumppal, aki felhatalmazást adott arra, hogy ha erre kerülne sor, megtegyük a szükséges lépéseket.

A védelmi miniszter nem kívánt válaszolni a konkrét intézkedéseket firtató kérdésekre. „Nem fogom megtáviratozni az Egyesült Államok válaszlépéseit” – fogalmazott.

Arra a kérdésre pedig, hogy elrendelhetnek-e válaszcsapást iráni célpontok ellen, azt felelte: „minden megoldás terítéken van, de arra a csoportra vagy csoportokra összpontosítunk, amely vagy amelyek szerintünk Irakban elkövették a rakétatámadást”.

Szerdán este tizennyolc rakéta csapódott be a Bagdadtól mintegy húsz kilométernyire északra fekvő Tadzsi támaszponton, ahol többek között amerikai katonák is szolgálatot teljesítenek.

A támadásban két amerikai és egy brit katona életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. Bár az akcióért eddig egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget, Washington szerint az Irán támogatását élvező iraki milíciákat terheli érte a felelősség.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑