Cadmus fordítás Cadmus

Túlzsúfoltak a görög menekülttáborok

2017. 09. 15.

Megnövekedett a görög szigetekre érkező menekültek száma. E hét első felében több mint hétszáz migráns érkezését jegyezték fel Híosz, Leszbosz és Számosz szigetén, mivel az égei-tengeri útvonalon érkező menekültek az említett szigeteken lépnek be az Európai Unió területére.

Az elmúlt időszakban megnőtt a görög szigetekre érkezők száma. E hét első felében több mint hétszáz migráns érkezését jegyezték fel Híosz, Leszbosz és Számosz szigetén.

Az érkezők megnövekedett számának következtében a szigeteken található menekülttáborok kezdenek túlzsúfolttá válni. Leszboszon például több mint 6000 migráns tartózkodik jelenleg befogadótáborokban, ami több mint kétszerese az ottani menekültszállások befogadóképességének.

Az égei-tengeri útvonalon érkező migránsok az említett szigeteken lépnek be általában az Európai Unió területére.
Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) többször is a menekültek segítségére kellett sietni. A beszámoló szerint a migránsokat egy felfújható csónakból mentette ki a Frontex hajója a Törökországhoz közeli szigettől nem messze.

Ugyanebben a térségben 49 migránst emeltek fel hajóikra szerda délután a görög parti őrség emberei. Az elmúlt napban 209 személyt mentettek ki négy művelettel Híosz, Leszbosz és Számosz szigetek környékén.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑